Schoolmuziekkorps uit Noorwegen

Het Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps, een schoolharmonieorkest uit Noorwegen, is op zaterdag 23 en op maandag 25 juni te gast bij het Middelburgs Muziekkorps. Het bezoek sluit prachtig aan bij onze activiteiten op verschillende Middelburgse basisscholen (“Meer muziek in de klas” en “Impuls Muziek”). Bovendien besteden we veel aandacht aan het samen muziek (leren) maken van kinderen en jongeren. Voor de eigen jonge leden van het MMK zal het bezoek ongetwijfeld extra motiverend werken.

Het Noorse schoolkorps heeft 80 leden tussen de 8 en 18 jaar oud. De leden zitten op 5 verschillende scholen in dorpen in de buurt van Oslo. Ongeveer 45 leden spelen mee in hun harmonie tijdens het bezoek aan Middelburg.

Op zaterdag 23 juni tussen 14.00 en 15.30 uur maakt het korps een muzikale rondwandeling door het centrum van Middelburg. Op enkele locaties zullen een paar nummers worden gespeeld. Het eindpunt, tevens het laatste buitenconcertje, is tegenover verpleeghuis Willibrord aan Bachtensteene. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur verzorgt het schoolkorps een concert in de HH. Petrus en Pauluskerk, dat gratis toegankelijk is.

Op maandag 25 juni oefenen de Noorse gasten aan het eind van de middag in de Zeeuwse Concertzaal. De leden van beide korpsen eten daarna samen. Vanaf 19.30 uur wordt in de Zeeuwse Concertzaal door beide korpsen samen een concert verzorgd van ongeveer 1 uur. Ook dit concert is gratis toegankelijk.

Share Button